Ако имате по-силно либидо от партньора си, прочетете това

Ако имате по-силно либидо от партньора си, прочетете това

Хората често търсят отговор на въпроса “Какво да правя, ако либидото ми е по-ниско от това на партньора ми?”Какъв съвет можете да получите обаче, ако вие сте човекът с по-голям сексуален апетит?

Ако сте решени да останете заедно и смятате, че има смисъл да поработите над различията ви, а не да се разделите, тези няколко съвета ще ви помогнат да се справите с разминаването в сексуалните ви нужди. 

1. Приемете, че не всичко се върти около вас

Може да звучи грубо, но всъщност тази мисъл ще ви освободи. Нормално е двойките да имат известни различия в желанието за секс. Въпреки това е трудно да запазиш самочувствието си, ако непрекъснато те режат. Важно е да запомните, че липсата на сексуален интерес на отсрещната страна реално може почти да няма общо с вас, външния ви вид или уменията ви в леглото. Може да е въпрос на хормонален дефицит или физическо състояние у партньора; или неговото/нейното усещане за себе си, а не за вас. На тях също не им е лесно да приемат, че на вас ви трябва повече секс, отколкото те могат да дадат. 

2. Сменете подхода си

Ако често се дразните на липсата на достатъчно секс във връзката ви и искате да направите нещо по въпроса, трябва да смените подхода си, защото това, което правите в момента, не работи. Вероятно и двамата сте се оттеглили в двете противоположни страни – вие искате повече секс, а те отказват; вие натискате по-силно, те се чувстват притиснати – напрежението се увеличава, а решение няма. Отдръпнете се малко, позволете им да дишат и си спомнете точка 1, че не всичко се върти около вас. Изчакайте седмица-две, вземете си почивка от инициирането на секс. Понякога напрежението от очакването на поредното предлагане, което трябва да бъде отхвърлено, е нещото, което ги отблъсква.

3. Играйте си със себе си

М*стурбацията е нещо чудесно, което всеки човек прави. Тя е и прекрасен начин за освобождаване на натрупано сексуално напрежение. Няма как да разчитаме, че половинката ни ще се погрижи за всяка една наша нужда, така че мастурбацията може да покрие част от желанията ни.

Възможно е вече да прилагате тази тактика повече, отколкото бихте признали, поради което се чувствате сякаш криете нещо или правите нещо срамно. Това обаче е неправилен начин да гледате на ситуацията. Приемете мастурбацията като абсолютно нормална практика и начин на здравословно изразяване на сексуалните ви нужди. Споделете това с партньора си, за да не се налага да се криете. 

4. Бъдете интимни без да очаквате секс

Нещо, което много хора не осъзнават че правят, е да докосват партньора си с любов само, когато искат секс. Ако половинката научи тази практика и разбере, че всяко докосване се очаква да води до секс, това може да ги отблъсне от желанието да бъдат интимни и да ги накара да се отдалечат физически от вас.Важно е да се научите да изразявате любовта си и да бъдете интимни без сексуален развой. Ако покажете на половинката си, че сте във връзката защото се обичате, а не защото в последствие получавате секс, напрежението ще спадне и те ще се чувстват по-отпуснати и спокойни около вас.

5. Бъдете честни

Бидейки по-сексуалният човек във връзката, възможно е през ума ви да мине идеята да потърсите секс извън връзката, без знанието на партньора ви. Това обаче ще създаде повече проблеми, отколкото си мислите. Изневярата си е изневяра, независимо от причината.

Преди изкушението да стане нетърпимо, споделете с партньора си сериозността на ситуацията. Честността и комуникацията са важни, особено ако вече сте стигнали до това да обмисляте “позитивите” на изневярата.

Разбира се, това не значи да тропнете с юмрук по масата и да кажете “Или ще правиш повече секс с мен, или ще ти изневеря!”. Темата е деликатна и за двама ви. Започнете спокоен разговор (не по време на караница) и споделете, че до ума ви са стигнали мисли за търсене на секс извън връзката, но държите първо да потърсите решение на проблема; ако нещата не се променят, няма как да сте сигурни какъв ще е изходът от ситуацията.

Ако след този разговор се окаже, че партньорът ви не е склонен да положи същото усилие, за да достигнете до взаимен и поносим за двете страни компромис, може би възката е стигнала своя предел, където или трябва да се разделите, или да се съгласите да потърсите допълнително сексуално удовлетворение извън връзката. Разбира се, има и трети вариант – да осъзнаете че това, което изисквате, в крайна сметка не е реалистично и да намалите изискванията си.

Както и да се развие ситуацията, чрез пълна искреност ще намерите отговора поне на част от съмненията си.

Leave a Reply